- Dette har ført til positivt sentiment i aksjer

Strateg forteller deg en av årsakene til at det nå ser litt bedre ut for aksjemarkedet, og hva man bør se opp for på ukens siste dag.

Foto: Scanpix
Børs

Det er G20-møtet i London samt rentebeslutningen i Den europeiske sentralbanken som stort sett har påvirket rente- og valutamarkedet det siste døgnet.Markedene ser fredag mot den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten som er ventet å komme klokken 14.30, samt på kinesisk PMI som allerede er klar og som kom inn på over 50 poeng.Meldingene som kom fra G20 førte til solid global aksjeoppgang torsdag, heter det fra TDN Finans, og i tillegg styrket en rekke asiatiske valutaer seg.En kurs av de ti mest omsatte valutaene i Asia unntatt yen var nesten på sitt høyeste nivå på to måneder.- Initiativene fra G-20 har ført til positivt sentiment i aksjer og valuta i Asia. Det vil være tøft å få en sterk strøm av nyheter for å støtte videre oppgang, sier valutastrateg Suresh Kumar Ramanathan i CIMB Investment Bank til Bloomberg News.

Nyheter
Børs