Disse nyhetene bør du få med deg denne uken

Nordeas seniorøkonom Erik Bruce forteller hvilke økonomiske nyheter du bør få med deg denne uken.

Foto: AP
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea trekker Nordeas seniorøkonom Erik Bruce frem ukens viktigste nyheter.- Det er ikke de helt store nøkkeltallene på kalendrene denne uken. Men det skal være vårmøte i G7 og IMF. Det er også et G20 møte og spørsmålet der er om det kommer mer konkrete forslag enn på møte i mars. I tillegg til det skal Riksbanken ha rentemøte. Vi regner med at de kutter med mer enn de 25 bp som ble antydet sist først og fremst på grunn av den svært lave kapasitetsutnyttingen. Vårt hovedscenario er 50 bp men risikoen er klart i retning av mer, sier Bruce.- Fra USA er de viktigste tallene denne uken tall for boligsalg og orde av varige goder (kapitalvarer) . Fra euroområdet får vi PMI både for industrien og tjenestesektoren. Både vi og konsensus venter at PMIene trekker noe opp og vi tror på noe sterkere oppgang enn konsensus. Får vi rett vil det støtte vårt syn om at ECB nøyer seg med å kutte til én prosent. Fra Tyskland kommer i tillegg til PMI både ZEW indeks og IFO, sier økonomen.- Det er Storbritannia som har mest på programmet denne uken. Fredag kommer det første estimatet på BNP i Q1. Det er ventet et fall på 1,5 prosent kvartal til kvartal som i Q4. I tillegg får vi både inflasjonstall, arbeidsløshet og referat fra siste rentemøte. Inflasjon har vært overraskende høy i det siste og noen forsiktige lysglimt har de vært i noen nøkkeltall. Det kan derfor se ut som BoE er litt engstelige for å ha tatt for mye i på den ekspansive siden, sier Bruce.- Muligens kan det i noen grad prege referatet, men BoE vil likevel nok holde døren for åpne for ytterligere tiltak dersom situasjonen skulle forverres ytterligere eller uroen i markedet skulle tilta, avslutter Bruce.

Nyheter
Børs