Erik Bruce: Dette er dagens viktigste tall

-Får vi rett kan aksjer og renter trekke opp, sier Nordeas seniorøkonom Erik Bruce. Svaret kommer senere i dag.

Publisert 1. april 2009 kl. 09.22
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 15.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 204 ord
Foto: Nordea
I dagens morgenrapport fra Nordea ser seniorøkonom Erik Bruce nærmere på dagens viktigste nøkkeltall.- Dagens viktigste nøkkeltall er antagelig den amerikanske ISM-indeksen (innkjøpsjefsindeks) for industrien i mars. Vi er noe mer optimistisk enn konsensus og venter en liten økning til 37 fra 35,8 i februar. Konsensusanslaget er uendret indeks fra februar. Indeksen vil fortsatt være på svært lave nivåer og antyde kraftig fall i produksjonen, men en økning i ISM vil indikere at fallet i produksjonen begynner å bremse opp, sier Bruce.- Vårt anslag er basert på at delindeksen for ordre i ISM trakk noe opp sist måned. Det har vist seg å være en rimelig god ledende indikator på samlet ISM. Det høres intuitivt fornuftig ut, ordre bør lede produksjon og sysselsetting. At de regionale PMI-indeksene har vært svake gjør oss imidlertid usikre. Gårsdagens svake Chicago PMI føyde seg pent inn i rekken av svake regionale indekser, sier økonomen.- Får vi rett kan aksjer og renter trekke opp. Alle vet at utsiktene er svært dårlige og det er mye fokus når situasjonen slutter å forverre seg, når bunnen er nådd. ISM er regnet som en viktig ledende indikator, avslutter Bruce.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 225,80 poeng, ned 0,24 prosent.