Fantastisk slutt-spurt på Oslo Børs

Det så stygt ut på Oslo Børs, men like før børsens stengetid gikk pilen til værs på grunn av gode nyheter.

1
Børs

Det ble en meget volatil tirsdag på Oslo Børs, før hovedindeksen til slutt endte på 237,95 poeng, etter en oppgang på 1,51 prosent. Det ble omsatt aksjer for 5,4 milliarder kroner.Les også: Sissener: Slik kan du doble pengene dine.Dagens gode sluttspurt skyldes at Wall Street kviknet til etter å ha åpnet i rødt. Videre hentet oljeprisen seg inn etter en markert nedgang. Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i juni, har gått ned 0,38 prosent og står nå i 49,67 dollar.I løpet av den siste timen har oljeprisen lagt på seg over én dollar.Mandag var det duket for et solid fall i oljeprisen. Lav etterspørsel etter energi i USA presset oljeprisen nedover. Høyere dollarkurs og pessimisme rundt utviklingen i verdensøkonomien bidro også til prisfallet.- Oljeetterspørselen kommer ikke opp ettersom det rett og slett ikke er data som støtter at økonomien skal ha snudd. Dollarstyrkingen har også vært en viktig driver, sier opsjonshandler Clarence Chu i Hudson Capital Energy til Bloomberg News.Stor selskap som Norsk Hydro, DnB NOR og StatoilHydro gikk opp henholdsvis 2,10 prosent, 2,55 prosent og 0,68 prosent. StatoilHydro er blant de 15 som er blitt valgt til å delta på naturgassprosjekt i Afrika, i regi av Nigeria National Petroleum Corp.Selskapene som er valgt er: StatoilHydro, Gazprom, Shell, Chevron, BG Group, Centrica, Ruhrgas, Global Energy/Hanover, Uniona Fenosa, Gas Natural SDG, PTT, Gail India, Korea Gas Investments, Oando og Sahara Energy.Les også : - Denne aksjen kan gå tigangeren. Høyt oppe på vinnerlisten finner vi Algeta som klatret 12,12 prosent etter en klokkeklar kjøpsanbefaling på Orion Securities i deres morgenrapport.-All historie viser at medisinutvikling er høyrisikosport, og mislykkes fase III, vil konsekvensene bli katastrofale for aksjen. Motposten er at kursen kan gå tigangeren eller mer om Alpharadin innfrir ledelsens forventninger. Det eneste som kan sies med sikkerhet, er at risikoen er skyhøy og at utfallsrommet i aksjekursen er enormt, slår Orion Securities fast i rapporten.Glamox kjøper 5,86 millioner aksjer i Luxo til 9,0 kroner per aksje og eier da 46,6 prosent av selskapet. Det blir da fremsatt bud på resten av aksjene. Fagerhult har tidligere lagt inn bud på Luxo til åtte kroner per aksje. Luxo-aksjen la i dag på seg 15,07 prosent før den sluttet på 9,1 kroner.I dag har det blitt kjent at Amerikanske Emerson Electric Co har tatt kontroll over 91,5 prosent av aksjene i selskapet Roxar.Questerre Energy Corporation opplyser at boreoperasjonene på St. Edouard 1-brønnen i Quebec er ferdigstilt. Konklusjonen er at disse var vellykket. Questerre-aksjen gikk opp 6,43 prosent.Hemen Holdings Ltd, et selskap indirekte kontrollert av styreformann John Fredriksen i Seadrill, har gjort opp en Total Return Swap-avtale med utløpsdato 20. april. Det dreier seg om 3,5 millioner underliggende aksjer i Seadrill. Samtidig har Hemen Holding Limited inngått en ny TRS-avtale med det samme antallet underliggende aksjer med utløpsdato 20. oktober 2009Den nye TRS-kursen er 70,228 kroner per aksje. Hemen Holding Limiteds eierskap i Seadrill blir ikke berørt av TRS-avtalene. Seadrill-aksjen gikk opp 0,58 prosent i løpet av tirsdagen.Etter børsens stengetid la Tomra frem sine kvartalstall. I årets første kvartal omsatte panteselskapet for 754 millioner kroner, mot 791 millioner kroner for et år siden. Selskapet fikk et driftsresultat på 51 millioner kroner, mot 83 millioner kroner året før. Resultatet før skatt landet på 116 millioner kroner, mot 79 millioner kroner i første kvartal 2008.Det var på ventet at Tomra skulle omsette for 812 millioner kroner, få et driftsresultat på 67 millioner kroner og et resultat før skatt på 125 millioner kroner. Tomra-aksjen gikk i dag opp 2,07 prosent.I dag har Riksbanken i Sverige foretatt nok et rentekutt. Denne gang senkes reporenten med 0,50 prosentpoeng til 0,50 prosent.Den tyske ZEW-indeksen steg fra minus 3,5 i mars til 13,0 i april. Dette tyder på at troen på fremtiden er i ferd med å vende tilbake. Dette er en av de beste nyhetene fra Tyskland på meget lenge og langt bedre enn ventet. Ifølge Bloomberg var det ventet en økning til bare 2,0 poeng.Se dagens Økonominyheter med Trygve Hegnar på web-TV.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs