Finansdirektør bidrar til konkursfrykt

Sjeføkonom Steinar Juel snakker om konkurs, usikkerhet, større tap enn ventet og finansdirektør som skaper negative vibrasjoner.

Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea kommenterer sjeføkonom Steinar Juel gårsdagens internasjonale børsnyheter.-Det var en rolig dag i går. I Europa steg børsene, både EUR/NOK og EUR/USD var ganske stabile og lange statsrenter tenderte opp. Fra Asia kom det forsiktige positive signaler. Den japanske eksporten steg noe i mars og kinesiske myndigheter melder at økonomien er på vei opp. Men usikkerheten om banksektoren skaper fortsatt usikkerhet, sier Juel.-Større enn ventet tap hos Morgan Stanley og underskudd for Nomura ga svakere børsutvikling i USA og Asia. Finansdirektøren i GM skapte også negative vibrasjoner da han sa selskapet ikke vil betale gjeldsavdrag på én milliard dollar som forfaller 1. juni. GM legger opp til at obligasjonseiere må akseptere at deres fordringer konverteres til aksjer. Alternativet vil være at GM søker konkursbeskyttelse.-Det hjalp heller ikke at IMF kom ut med reviderte prognoser der veksten i verden i år nå anslås til minus 1,3 prosent, avslutter Juel.

Nyheter
Børs