Fredriksen-rally på svak børs

Oslo Børs faller bredt mandag, men flere av John Fredriksen-selskapene gjør det meget sterkt.

John Fredriksen - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs åpnet svakt ned, for å ta seg over vannflaten i løpet av formiddagen. Nå går det imidlertid nedover. Like før klokken 12 er hovedindeksen ned 1,8 prosent til 241,09Oljeprisen fallerWTI-olje for mai-levering omsettes nå for 48,38 dollar fatet, ned 3,9 prosent. Den mye mer omsatte juni-kontrakten er ned 3,5 prosent til 50,65 dollar per fat. Et fat nordsjøolje med leveranse i juni omsettes for 51,94 dollar per fat, ned 2,6 prosent.Oljeprisen faller tilbake da det presenteres flere rapporter denne uken som kan indikere at en eventuell oppgang i USA kan vente på seg, skriver Bloomberg News.StatoilHydro-aksjen faller 1,2 prosent til 120,40 kroner.Opptur for FredriksenJohn Fredriksen-selskapet Golar LNG ligger høyt på vinnerlisten med en oppgang på 13,8 prosent til 38,80 kroner, uten at det har kommet nyheter fra selskapet. Fredriksens bulkrederi Golden Ocean stiger 5,8 prosent til 5,08 kroner, mens bulikkollega Jinhui Shipping klatrer 6,5 prosent til 13,05 kroner.Flyr på avtale EMGS er aller best med en oppgang på 13,8 prosent til 5,35 kroner. Selskapet har nå inngått en multiklientavtale med et større internasjonalt lete- og produksjonsselskap Øst i Mexicogulfen. Mer om avtalen herTunge aksjer Flere av de tunge aksjene gjør det dårlig. Yara, Norsk Hydro, REC, Acergy og PGS er ned 3,4-5,8 prosent. SAS har vært et mareritt for aksjonærene i det siste. I dag faller aksjen 7,9 prosent til 2,90 kroner.Petromena faller 5,7 prosent til 33 øre. Selskapet er fanget i en milliard-drakamp mellom Gerdt-Larsen og John Fredriksen. Les mer om denne herSevan Marine-løft Sevan Marine er i samtaler med ONGC for å forlenge utleieperioden og for å utsette oppstartstidspunktet for kontrakten. Samtidig forhandler de med verftet Jiangsu Hantong Ship Heavy om videre fremgang for FPSOene 4 og 5, heter det i en melding fra selskapet. Samtidig bekrefter selskapet at et lån på 12-48 millioner dollar skal tas opp på den ekstraordinære generalforsamlingen.Sevan-aksjen stiger 4,9 prosent til 6,92 kroner.Omsetning: 2 mrd.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 1,9 milliarder kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs