Hermanrud: Dette må investorer følge nøye med på

Nå starter resultatsesongen. Sjefstrateg Peter Hermanrud forteller HegnarOnlines lesere hva de bør fokusere på i tiden som kommer.

Foto: AP
Børs

Aksjemarkedet venter i spenning på hva resultatsesongen kan by på av overraskelser. Samtidig spør investorer seg om de bør selge seg ut i forkant, eller om de bør prøve å navigere gjennom det som kan bli en storm.Peter Hermanrud, sjefstrateg i First Securities, sier til HegnarOnline at han venter nedjusteringer av estimatene utover året. Samtidig anbefaler han investorer å fokusere mer på makronyheter enn rene selskapstall.-Jeg forventer ingen store jubelscener, og jeg tror nok estimatene for høye. Vi vil nok se noen nedjusteringer, særlig utover året, sier Hermanrud til HegnarOnline.-Det viktigste å fokusere på er makrotallene. Det står ikke forferdelig bra til i mange bedrifter, sier Hermanrud.-På kort sikt er utfallsrommet meget stort, og hovedindeksen kan bevege seg mot både 200 poeng og 300 poeng. På kort sikt er det meget vanskelig å si noe om utviklingen, men på lengre sikt er jeg positiv til utviklingen i aksjemarkedet. Makro blir fryktelig viktig, avslutter Hermanrud.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 241,48 poeng, ned 1,60 prosent.

Nyheter
Børs