Hermanrud: Du må tåle børsfall på 30 prosent

- Ddersom du skal ta risiko, må du være i stand til å tåle et børsfall på 30-40 prosent, sier strateg Peter Hermanrud

Sjefstrateg Peter Hermanrud - Foto: Finansavisen
Børs

First-strateg Peter Hermanrud slår fast at den økonomiske elendigheten trolig vil fortsette en stund til, skriver Finansavisen.- I dårlige økonomiske tider er aksjer billige, mens de er dyre når alt går bra. Historien viser at det alltid har lønt seg mer å kjøpe når aksjer er billige, enn når de er dyre, hevdet strategen på en pensjonskonferanse i Sandefjord tirsdag.Hermanrud hevder at markedet, i motsetning til analytikerne, diskonterer et urealistisk høyt inntjeningsfall for bedriftene. Derfor er det kritisk å kjøpe nå, før resesjonen er over.First-strategen liker både aksjer, kredittobligasjoner og muligens næringseiendom med lange leiekontrakter.- Men dersom du skal ta risiko, må du være i stand til å tåle et børsfall på 30-40 prosent. Det kan ta to-tre år før gevinsten er sikret, la han til.

Nyheter
Børs