Hvor går den norske krona?

Hvordan vil krona gå mot euro, dollar og svenske kroner? Her er økonomenes tips.

Børs

Handelsbanken Capital Markets' økonomer tror ikke den norske krona vil bli en tilfluktsvaluta.- Krona ble offer for internasjonal risikofrykt i fjor høst. Siden har den normalisert seg, og noen har til og med lansert den som en ny internasjonal tilfluktsvaluta. Dette tror vi er lite realistisk; ikke desto mindre venter vi fortsatt normalisering i form av noe sterkere krone så sant vårt hovedscenario holder. Skulle dette svikte, vil nok også krona svekke seg igjen, skriver økonomene Knut Anton Mork og Shakeb Syed i en fersk konjunkturrapport.Her er valutaspådommene (hovedscenario):

20.04< 3 MND< 6 MND< 12 MND
EUR/NOK8,798,608,508,30
USD/NOK6,786,356,556,90
SEK/NOK79818183

Nyheter
Næringsliv