Kan lede til kraftig oppgang for aksjer

Analysesjef Stig Myrseth sier til HegnarOnline at flodbølgen av nye penger kan lede til en kraftig økning i aksjekursene.

Stig Myrseth - Foto: Finansavisen
Børs

Stig Myrseth i Orion Securities sier til HegnarOnline at sentralbankenes tiltak den siste tiden kan føre til en kraftig økning i aksjekursene.-Den abnormt dype resesjonen har fått sentralbankene til å ta i bruk sitt mest drastiske virkemiddel, økning av pengemengden. Dette vil neppe føre til økt inflasjon med det første ettersom massiv overkapasitet og intens kamp om kundene gjør det tilnærmet umulig for næringslivet å heve prisene. Faren er imidlertid større for at flodbølgen av nye penger kan lede til finansiell inflasjon, så som en kraftig økning i aksjekursene, sier Myrseth.-Det er vanskelig å si hvilken effekt den økte pengemengden vil ha på finansmarkedene. Generelt er det imidlertid positivt at pengemengden øker, selv om man ikke har noen garanti for at den økte likviditeten vil "lekke" inn i aksjemarkedet, sier Myrseth til HegnarOnline.I dag er det optimismen som råder på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen i 242,30 poeng, opp 1,80 prosent.

Nyheter
Børs