Kjøpssignalet på Oslo Børs annulert?

Kjøpssignalet som ble gitt fredag kan ha vært et falskt. Volumet kan forklare hvorfor reaksjonen ble større enn ventet.

1
Børs

12. april skrev vi at det i øyeblikket er like sannsynlig at det på kort sikt kan komme ny testing av 200 som at hovedindeksen raskt stiger til 250. Etter mandagens fall har sannsynligheten for ny testing av 200 økt en smule.Ventet reaksjon - sterkere enn ventet Fredag brøt hovedindeksen opp gjennom den tekniske motstanden på 240-nivået. Det var samtidig et brudd på halslinjen i en omvendt hode-skulder formasjon og varslet gode muligheter for videre oppgang til litt over 280.Den ventede reaksjonen tilbake ble imidlertid i sterkeste laget og nå kan det se ut til at volumet kan forklare hvorfor det ikke fortsatte opp og at ikke reaksjonen stoppet på 240-nivået.Oppgangen fredag kom ikke på markert høyere volum, noe som er en forutsetning for at en slik formasjon skal være gyldig. Oppgangen kom på flatt volum og det kan ha gjort sitt til at kjøpssignalet som ble utløst ikke holdt på kort sikt.Da er det tilbake til å følge stigningstakten og holde øye med de kritiske nivåene, og det kritiske nivået på oversiden er nå flyttet opp til 250. Det er det som nå må brytes på markert høyere volum for å signalisere videre oppgang til 273 og 280+.Hvor langt ned igjen?Nå kan reaksjonen gå helt tilbake til 220-nivået før det begynner å bli dramatisk, og det kan derfor fremdeles være smart å kjøpe og/eller akkumulere på en slik reaksjon. Da bør man imidlertid, som vi har advart om tidligere, ha tenkt gjennom hva man skal gjøre om også 230-, 220-, 215- og 200-nivået blir brutt i løpet av de kommende par ukene.Vi sier ikke at faren for det er veldig stor, men at man bør være forberedt på det. For faller hovedindeksen nå markert gjennom den tekniske støtten på 220-nivået også, vil det signalisere at også 200-nivået kan bli satt på prøve igjen.Positiv undertoneNå skal man imidlertid ikke flykte hals over skulder bare fordi børsen faller 4,5 prosent på en dag, men man bør ha en plan og en modell for hvordan man skal opptre i slike tilfeller.Så lenge den positive undertonen i RSI-chartet og trenden holder, er det imidlertid ingen alvorlig fare på ferde. Da er det bare å lene seg tilbake og vente på oppturen som kommer rundt neste sving. Men man må være foreberedt på at det kan komme enda et nytt tilbakeslag. Følg derfor nøye med på utviklingen i RSI.For skulle RSI bryte ned gjennom den stigende trendlinjen på 40-nivået vil vi ikke bli overrasket om hovedindeksen i hvert fall skal tilbake til 190-nivået. Det bør man også ha en plan for å takle. En stop loss ved fall under 220 kan derfor kanskje være smart.Bære eller briste220-nivået er etter vår oppfatning også det mest kritiske i øyeblikket. Brister dette nivået øker også faren igjen for at bunnen fremdeles ligger foran oss.

Nyheter
Børs