LO mener Røkke ønsker løsning alle kan godta

Kjell Inge Røkke gir signaler om at han ønsker en avslutning alle aksjonærene kan leve med, mener LO-leder Roar Flåthen.

LO-leder Roar Flåthen i samtale med LO-økonom Stein Reegård (t.h.) - Foto: Scanpix
Børs

- Røkke ga tegn til at han vil finne løsninger på problemet. Jeg så en person som var veldig følelsesmessig ærlig, sier Flåthen til Dagsavisen.no.LO-lederen ønsker imidlertid ikke å ha noen mening om Røkkes harselering med Brustad.Også Fellesforbundets leder Arve Bakken mener Røkke på pressekonferansen ga viktige bidrag til en løsning som alle parter i Aker-konflikten kan leve med.- Jeg synes Røkke fikk tydelig fram de industrielle tanker som ligger bak Aker-transaksjonene og ønsket om å gjøre selskapet enda bedre og sterkere, sier Bakke.- Bakgrunnen for at staten gikk inn på eiersiden for to år siden var jo nettopp at Aker skal være et ledende leverandørselskap med hovedkontor i Norge, et selskap som driver forskning og utvikling her i landet for å bli enda mer konkurransedyktig. Det er viktig at vi nå har oppmerksomheten på arbeidsplassene i Aker og alt de representerer. Derfor må eierne få ro til å finne fram til en forent oppfatning av prosessen og fornuftige løsninger av saken, understreker forbundsleder Bakke. (©NTB)

Nyheter
Børs