Marine Harvest rammet?

Marine Harvest har to anlegg i nærheten av SalMar-anlegget som nå er rammet av laksesykdommen Pancreas Disease.

Kommunikasjonsdirektør Jørgen Christiansen i Marine Harvest - Foto: Selskapet
Børs

Mattilsynet bekreftet fredag om utbrudd av sykdommen PD ved et av SalMars anlegg i sør for Hitra. Sykdommen er utbredt i Vest-Norge, men det er flere år siden den sist var i Midt-Norge.Ifølge TDN Finans opplyser Marine Harvest at de har to anlegg i nærheten av SalMar-anlegget, og at det ene anlegget står tomt. Videre sier selskapets kommunikasjonsdirektør at de ikke bruker samme brønnbåter som SalMar.- I denne regionen bruker vi ikke samme brønnbåter som SalMar. Vi har implementert ni strategier for brønnbåter for denne regionen, som innebærer god smittehygiene mellom ulike transportoppdrag, sier Marine Harvests kommunikasjonsdirektør Jørgen Christiansen.Han forteller at båtene vaskes og desinfiseres mellom ulike fraktoppdrag, og hvis de passerer andre anlegg tett lukkes slusene om selskapet synes det er nødvendig.Videre skriver nyhetsbyrået at Marine Harvest nettopp har gjennomført testing av fisken sin, og har ikke oppdaget PD.- Vi tester fisken for PD jevnlig, og har nettopp gjennomført en test av alle anlegg i området hvor det ikke ble påvist noe PD ved våre anlegg (..) Vi kommer til å gjøre ny testing før sommeren, sier Christiansen.

Nyheter
Næringsliv