Meglerhus gjentar: Kjøp denne aksjen

Aksjen faller på en generelt svak børsdag. Likevel gjentar meglerhuset sin kjøpsanbefaling på Yara-aksjen. Kursmålet blir imidlertid barbert noe.

Foto: Scanpix
Børs

Yara er ned 3,69 prosent mandag til 156,75 kroner med en omsetning på 299 millioner kroner - dette på en generelt svak børsdag.Pareto gjentar en kjøpsanbefaling på aksjen mandag, men tar ned kursmålet til 220 fra 250 kroner.- Bøndene er overraskende nok villig til å risikere lavere kornproduksjon, ved å bruke mindre gjødsel enn normalt. Dette står i kontrast til dagens kornpriser, som faktisk burde gi god lønnsomhet, og dermed stimulere etterspørselen etter gjødsel. Likevel må vi ta dagens situasjon innover oss, og senker derfor estimatene, sier analytiker Samir Bendriss i Pareto til Reuters.- Vi tror verdens kornproduksjon og lagre vil falle som resultat av for lite gjødselbruk, og dette burde styrke kornprisene, sier han.Han legger til at Yara-aksjen har vært svak i forhold til både kornpriser og sammenlignbare selskaper i USA, men at gapet bør lukkes over tid, noe som tilsier en god kjøpsmulighet.Yara legger frem rapporten for første kvartal tirsdag 28. april.

Nyheter
Børs