Millionordrene tikker inn

-Dette er positivt for våre ansatte og for hele konsernet, sier viseadministrerende direktør i Ekornes, Øyvind Tørlen. 14 permitterte vender nå tilbake til jobb.

Stressless Home Theater - Foto: Selskapet
Børs

I første kvartal 2009 hadde møbelprodusenten Ekornes en ordreinngang på 707 millioner kroner, mot 747 millioner kroner for et år siden. Ordreinngangen skal være bedre enn forventet, noe som fører til at 14 permitterte i Sykkylven blir tatt inn i produksjonen igjen.- Dette er positivt for våre ansatte og for hele konsernet, sier viseadministrerende direktør Øyvind Tørlen.Ekornes øker nå produksjonskapasiteten av Stressless fra 960 stoler per dag, til 1140 stoler per dag. På Stressless sofa blir den justert ned fra 400 til 350 sitteplasser per dag.- Vi ser i markedet at det nå er større etterspørsel etter stoler, enn til større sittegrupper. Vi tilpasser oss raskt og øker derfor produksjonen av Stressless stol. Vi er optimistiske med tanke på fremtiden. Men i dag er vi først og fremst svært glade for de 14 ansatte som nå kommer tilbake på jobb,, sier Tørlen.Årsaken til den spesielt gode ordreinngangen i første kvartal 2008, var knyttet til varslet prisøkning.

Nyheter
Børs