Moelven tapte 100 millioner

Moelven Industrier hadde et underskudd på 100 millioner kroner i første kvartal. Men nå tror konsernet det snur.

Foto: Scanpix
Børs

Driftsinntektene for konsernet i første kvartal 2009 endte på 1.456 millioner kroner, mot 1.951 millioner kroner i første kvartal i fjor. Det er en nedgang på 25,4 prosent.Konsernsjef Hans Rindal mener nedgangen skyldes utviklingen i internasjonal økonomi, men at det er en del som tyder på at kvartalsresultatet er det svakeste i denne konjunkturnedgangen.- Den samlede etterspørselen etter konsernets produkter og tjenester er normalt lavere i første kvartal enn i resten av året. Prognoser viser at prisene på industritre av gran og furu i Europa antas å være nær bunnen. Det er allikevel liten grunn til å gjøre seg til klarsynt spåmann av den grunn. Vi må ta et kvartal av gangen, sier han i en pressemelding.Ifølge Rindal er det iverksatt tiltak allerede for ni måneder siden, men effekten av dem er forsinket.Driftsresultatet i første kvartal var på minus 90 millioner kroner, mot pluss 110 millioner kroner i 2008. (©NTB)

Nyheter
Børs