Nå er hodejakten over

Monika Dypeng klarte ikke å redde Hermes Headhunting. Men navnet lever videre...

Monika Dypeng fra Hermes Headhunting. Her sammen med vise adm. dir. Per Christian Blom - Foto: Finansavisen
Børs

Etter knapt ett års levetid, måtte Monika Dypeng kaste kortene, skriver Finansavisen. Tirsdag tok Dypeng Hermes Headhunting til skifteretten.Hodejegerfirmaet har lenge slitt økonomisk. Ifølge avisen mottok selskapet i begynnelsen av mars en konkursbegjæring fra kemneren. Bakgrunnen var et krav på 309.000 kroner. Dypeng var imidlertid overbevist om at hun skulle klare å innfri kravet innen fristen, som var 19. mars. En emisjon på 3,5 millioner kroner skulle gi Hermes sårt tiltrengt kapital. I tillegg gikk kemnerkontoret med på å utsette konkursbegjæringen i tre uker.I mellomtiden valgte Dypeng å slå sitt eget selskap konkurs.- Vi jobber med å klarlegge den økonomiske situasjonen. Hermes var underfinansiert fra starten av, og mye tyder på at selskapet er blitt drevet for kreditorenes regning i lang tid, sier bostyrer Erling Opdal i advokatfirmaet Ræder.Til tross for konkursen, lever navnet Hermes Headhunting videre. Finansavisen skriver at en drøy uke før konkursen endret hodejegerfirmaet navn til Spesialrekruttering. Samtidig omdøpte Dypeng et av sine andre selskaper til Hermes Headhunting.

Nyheter
Næringsliv