Ned, opp, ned på Oslo Børs

Det svinger i ukesåpningen.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen på Oslo Børs falt fra start, så smalt det opp, og er nå jevnt fra utgangspunktet på 245 poeng. Det er omsatt verdipapirer for 755 millioner kroner så langt. For hver syvende aksje som stiger, faller omtrent tre aksjer tilbake.StatoilHydro-aksjen faller 0,66 prosent til 121,10 kroner.WTI-oljen på mai-kontrakt omsettes i skrivende stund for 49,48 dollar per fat, ned 85 cent i dag. Mai-kontrakten er utgående, og det er omtrent et dobbelt volum på juni-kontrakten for WTI-oljen. Juni-kontrakten handles på 51,68 dollar per fat.Et fat nordsjøolje med leveranse i juni omsettes for 52,64 dollar per fat.Oljeprisen faller tilbake da det presenteres flere rapporter denne uken som kan indikere at en eventuell oppgang i USA kan vente på seg, skriver Bloomberg News.Vinnere og tapere Transeuro stiger 9,09 prosent til 24 øre på lav omsetning, mens EMGS stiger 19,15 prosent til 5,60 kroner. Selskapet Electromagnetic Geoservices (EMGS) har nå inngått en multiklientavtale med et større internasjonalt lete- og produksjonsselskap Øst i Mexicogulfen. Mer om avtalen her Petromena faller 2,86 prosent til 34 øre. Selskapet er fanget i en milliard-drakamp mellom Gerdt-Larsen og John Fredriksen. Les mer om denne herSevan Sevan Marine er i samtaler med ONGC for å forlenge utleieperioden og for å utsette oppstartstidspunktet for kontrakten. Samtidig forhandler de med verftet Jiangsu Hantong Ship Heavy om videre fremgang for FPSOene 4 og 5, heter det i en melding fra selskapet.- Arbeidskapitalsituasjonen for selskapet har blitt rammet av det sviktende finansmarkedet og høye kostnader for ferdigstillelse av FPSOen Sevan Hummingbird, samt utsatte inntekter fra Sevan Voyageur som følge av Oilexcos likviditet, skriver Sevan i meldingen.Samtidig bekrefter selskapet at et lån på 12-48 millioner dollar skal tas opp på den ekstraordinære generalforsamlingen.Sevan-aksjen stiger 3,94 prosent til 6,86 kroner.Asia Nikkei 225-indeksen i Tokyo steg 0,17 prosent, Hang Seng i Hong Kong steg 1,11 prosent, mens CSI 300 i Shanghai steg 1,76 prosent.Konsernsjefen i Saudi Basic Industries, ser tegn til at Kinas økonomiske stimuleringspakker har ført til økt etterspørsel i landet, ifølge TDN Finans.- Oppgangen i økonomien ser mer sikker ut nå, sier en forvalter til Bloomberg.USA Wall Street la bak seg den sjette uken på rad med oppgang fredag ved stengetid. Bakgrunnen for fredagens oppgang var at banken BB&T Corp opplyste at boligmarkedet stabiliserer seg. Bedre forbrukertillitstall enn ventet bidro til oppturen, melder Bloomberg.S&P 500 steg 0,5 prosent til 869,60, det høyeste nivået siden 9. februar Dow Jones Industrial Average endte opp 0,07 prosent til 8.131,33 poeng. Nasdaq steg 0,16 prosent til 1.673,07.Ukeavkastningen for S&P 500 ble 1,5 prosent etter at resultater fra selskaper fra JPMorgan Chase & Co. til Nokia Oyj skapte optimisme.Les hele USA-kommentaren her Les mer om de norske aksjene i USA og Canada herMer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs