Norske Skog-konkurrent med tall

Stora Enso presenterer tall for første kvartal 2009.

Foto: Scanpix
Børs

Stora Enso melder om et driftsresultat på -1 millioner euro i første kvartal 2009 inklusive engangsposter, mot et resultat på 125 millioner euro i samme periode året før, skriver TDN Finans.Ifølge konsensusestimat fra SME Direkt ventet analytikere i gjennomsnitt et driftsresultat på -17 millioner euro.Resultat før skatt var -48 millioner euro, mot ventet -37. Resultat før skatt i fjor var på -846 milliarder.Ifølge nyhetsbyrået er estimatet inklusive 38 millioner euro i salgsgevinster, mens rapportert salgsgevinst føre skatt var 34 millioner euro.Omsetningen var 2,13 milliarder euro, mot ventet 2,38 milliarder euro. Omsetningen i samme periode i fjor var på 2,83 milliarder.I rapporten går det frem følgende:Stora Enso mener det kraftige markedsfallet drives mer av underliggende etterspørselsfall enn kunders lagerstyring. Selskapet venter mer av det samme, med betydelige produksjonskutt, og sterkt fokus på kontantstrøm og marginkvalitet, samt stram kostnads- og kapitalstyring.

Nyheter
Børs