Norske Skog-smell på Oslo Børs

Norske Skog topper taperlisten på Oslo Børs i åpningshandelen

Spetalen og Stordalen Foto: Finansavisen
Børs

Oslo Børs har i likhet med sine europeiske kolleger åpnet svakt ned i kjølvannet av oppturen i USA i går, hvor markedet snudde opp etter at finansminister Timothy Geithner uttalte at de fleste bankene i landet har tilstrekkelig med kapital. Etter 13 minutters handel er hovedindeksen ned 0,6 prosent til 236,50.Norske Skog sendte ut et resultatvarsel i morges. Det skjedde i den kvartalsvise oppdateringen i forkant av fremleggelsen av tall. Selskapet fikk et vesentlig svakere resultat i første kvartal 2009 enn i fjerde kvartal 2008, men noe bedre enn resultatet i første kvartal 2008.- Volumene er svakere enn vi hadde ventet, sier kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie til HegnarOnline.Aksjen faller 6,2 prosent til 14,07 kroner.Prisen på et fat Nordsjøolje, med levering i juni, er nå 49,75 dollar fatet, som er marginalt opp i forhold til prisen da Oslo Børs stengte tirsdag (49,67 dollar). StatoilHydro er uendret på 118 kroner. Offshore-aksjene PGS og Subsea 7 er ned rundt tre prosent.Bankaksjene gikk knallsterkt i USA i går kveld. DnB NOR er opp 0,3 prosent til 40,30 kroner.Citigroup hever kursmålet på aksjen.Fara stiger 11,5 prosent til 1,45 kroner på en kontrakt i Ungarn. Tomra la frem svakere tall enn ventet etter børsslutt tirsdag. Aksjen faller 1,10 kroner (4,5 prosent) til 23,60 kroner. 50 øre kan tilskrives at aksjen går ex utbytte.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 233 millioner kroner.Kjell Inge Røkke møter pressen for å kommentere Aker-sirkuset klokken 14.00 i dag. Seansen følger du LIVE her på HegnarOnline

Nyheter
Børs