Oljemygg i krise kan skape trøbbel for Røkke

Oljeknøttet har ikke lykkes i å skaffe til veie penger, og er på konkursens rand. Skulle Discover Petroleum gå over ende kan det skape trøbbel for Kjell Inge Røkke og co.

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen
Børs

Oljeknøttet Discover Petroleum har ikke greid å skaffe seg penger ved å selge feltandeler. Nå er selskapet på konkursens rand og det kan skape problemer for Aker-systemet til Kjell Inge Røkke.Aker Exploration har nemlig fått en andel på 7,5 prosent i en lisens Discover Petroleum sitter på, i bytte mot riggtilgang med nybygget "Aker Bartens", skriver dn onsdag.Dersom oljeknøttet nå skulle svikte sine forpliktelser sier norske regler at de andre medeierne i blokken, deriblant Aker Exploration, må overta selskapets plass.Dette er neppe i Aker-selskapets interesse akkurat nå.I tillegg er det nå mye som tyder på at Aker Capital blir nødt til å gå med på å konvertere lån gitt til Discover Petroleum til aksjer i selskapet.Kjell Inge Røkke møter pressen for å kommentere Aker-sirkuset klokken 14.00 i dag. Seansen følger du LIVE her på HegnarOnline

Nyheter
Børs