- Oslo Børs er innsidebørsen

Vet børsvinneren noe som de andre ikke vet? Professoren gir eksempler på innsideinfo.

Publisert 6. april 2009 kl. 14.03
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 188 ord
En megler foran den store sorte tavlen i Frankfurt - Foto: Scanpix
- Vinnerne på Oslo børs vet noe som andre ikke vet. Når man kjøper eller selger er det fordi man tror eller vet noe som andre ikke vet. Informasjonsasymmetri kaller jeg det. Oslo Børs er innsidebørsen, sier BI-professor Petter Gottschalk til E24.Professoren mener få handler blir gjort på Oslo Børs uten noen grad av innside-informasjon.- Næringslivet i Norge er lite. Alle kjenner alle. De som lykkes på Oslo Børs har kontakter og er en del av finans- og næringslivet. Dermed blir det veldig vanskelig for utlendinger å handle på Oslo Børs. Det kan kanskje være grunnen til at de holder seg unna også, sier Gottschalk til nettavisen.Han råder alle som ikke er med i den indre sirkel til å holde seg langt unna børsen. Også utlendinger.
Norske Skog
- Jeg vet at mange satt på informasjon om salget av to av Norske Skogs fabrikker i Sør-Korea allerede på fredag. Dermed hamstret de aksjer på fredag. Da nyheten om salget kom på mandag solgte de med ti prosent fortjeneste, sier han.Gottschalk har 20 års erfaring fra næringslivet, er professor på BI og er forfatter av flere bøker om økonomisk kriminalitet.