Oslo Børs viser styrke etter fall ute

Solid nedtur på Wall Street i går ble etterfulgt av surt børsklima i Asia. Men Oslo Børs lar seg ikke affisere. (Oppdatert kl. 11.11)

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har utviklet seg relativt positivt tirsdag, etter kraftig børsfall både i USA i går og i Asia i dag.En drøy time etter åpning er hovedindeksen opp sterke 1,24 prosent til 237,36. Aqua Bio Technology er opp hele 34,62 prosent.StatoilHydro-aksjen er opp 1,37 prosent til 118,80 kroner. Oljeprisen falt kraftig mandag, og fortsetter ned tirsdag (les kommentar lenger ned i denne artikkelen).Det er omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for 2,29 milliarder kroner.Den relativt høye omsetningen skyldes at Amerikanske Emerson Electric Co fra og med i dag har tatt kontroll over 91,5 prosent av aksjene i selskapet Roxar. Denne handelen stod alene for 882 millioner kroner.Taper- og vinneraksjer Øverst på listen over aksjene som har fått en heller dårlig start på tirsdagen finner man Unison Forsikring som er ned 20,80 prosent til 12,35 kroner. Aksjen går dog eks. utbytte i dag.EDB Business Partner daler 7,39 prosent til 13,15 kroner. Selskapet la frem tall i dag som skuffet markedet.BW Offshore er ned 4,72 prosent, Transeuro faller 4,55 prosent mens Aktiv Kapital daler 4,53 prosent.Av de store er det ellers størst fall for DnB NOR, som er ned 1,66 prosent.Vinnerlisten så langt toppes av Aqua Bio Technology som stiger hele 34,62 prosent til 0,35 kroner. Det har ikke kommet selskapsspesifikke nyheter som forklarer oppgangen. Aksjen er kun omsatt for 3.500 kroner.Thin Film er opp 11,54 prosent, Questerre stiger 10 prosent på godt nytt, Rocksource legger på seg over 10 prosent mens Acta er opp 4,84 prosent.Petromena stiger 8,82 prosent.Av de store er det Seadrill som kan vise til mest oppgang, da selskapet stiger 1,17 prosent.Fortsatt svak olje tirsdagMandag foretok prisen på olje et skikkelig svalestup, fra nivåer rundt 53 dollar fatet på nordsjøoljen og 50,50 dollar fatet for WTI-olje, dalte oljen til rundt 50 og 46,50.Lav etterspørsel etter energi i USA presset oljeprisen nedover. Høyere dollarkurs og pessimisme rundt utviklingen i verdensøkonomien bidro til prisfallet.- Oljeetterspørselen kommer ikke opp ettersom det rett og slett ikke er data som støtter at økonomien skal ha snudd. Dollarstyrkingen har også vært en viktig driver, sier opsjonshandler Clarence Chu i Hudson Capital Energy til Bloomberg News.Brent for levering i juni omsettes nå til 49,84 dollar fatet, ned 0,02 prosent eller 0,01 dollar dette døgnet.WTI-olje med levering i mai omsettes for 45,86 dollar per fat, og det er uendret dette døgnet. Den mer omsatte juni-kontrakten går for 48,49 dollar per fat.Dagens gjest på Økonominyhetene med Trygve Hegnar er forvalter i friggfond Petter Goldenheim.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs