Petromena varsler gigantisk søksmål

- Et erstatningskrav vil bli veldig stort og så stort at de som vil bli saksøkt ikke vil være i stand til å betale det, sier advokat Dag Steinfeld.

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen
Børs

Obligasjonseierne som har lånt ut flere milliarder kroner til Berge Gerdt Larsens Petromena og tre datterselskap blir ifølge Bergens Tidende truet med et gigantisk søksmål.Advokat Dag Steinfeld, Petromenas advokat, sier at kravet ble sendt mandag. Bakgrunnen er at obligasjonseierne gjennom Norsk Tillitsmann ASA har erklært låneavtalene for misligholdt og tatt kontroll over pantet.Petromena og datterselskapet Petrorigg har svart med å gå til retten for å stanse og reversere Norsk Tillitsmanns disposisjoner.Norsk Tillitsmann hevder Petromena er insolvent, insuffisient og illikvid.- Et erstatningskrav vil bli veldig stort og så stort at de som vil bli saksøkt ikke vil være i stand til å betale det, sier Steinfeld. Han vil ifølge avisen ikke tallfeste beløpet.- Den fremste konkurrenten til Petromena, John Fredriksen, kjøpte obligasjoner til skampris. Obligasjonseierne har provosert frem et mislighold som åpner for kjappe klipp som kan gi en gevinst på en halv milliard kroner, bare for Fredriksen-selskapet Seadrill, hevder Steinfeld.

Nyheter
Børs