Risikoappetitt og stygge kursfall

Seniorøkonom Erik Bruce snakker om risikoappetitt, stygge kursfall og muligheten for nye store tap.

Foto: Nordea
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea kommenterer seniorøkonom Erik Bruce gårsdagens økonomiske nyheter fra USA.Les også: Hermanrud: Dette må investorer følge nøye med på.-I går fikk den siste tidens stigende risikoappetitt et markant tilbakeslag. Børsene falt og lange renter kom bra ned. Det var ikke enkelt å spå gårsdagens reaksjon da Bank of America la fram resultater som var bedre enn ventet. Forrige ukes børsoppgang ble jo begrunnet med de øvrige bankenes bedre enn ventede resultater. Tvilen om hva regnskapene egentlig sier er stor, sier Bruce.-Og hva sier egentlig resultatene om kvaliteten på bankenes balanser gitt de tapene som vil komme med økende konkurser og økende arbeidsledighet. Resultatene viser at tapene er økende på flere områder, avslutter Bruce.Etter gårsdagens fall på 4,5 prosent peker i dag pilen opp på Oslo Børs. Hovedindeksen står nå i 235,87 poeng etter å ha lagt på seg 0,62 prosent.

Nyheter
Børs