Røkke: - Jeg tok det jævlig personlig

Kjell Inge Røkke imiterte næringsminister Sylvia Brustad og fortalte hva han har tatt "jævlig personlig", under dagens pressekonferanse. (Oppdatert)

Kjell Inge Røkke - Foto: Scanpix
Børs

Kjell Inge Røkke sa på pressekonferansen onsdag at Aker-saken har forandret han for alltid.Nå kommer han til å bli en annen type næringslivsaktør.- Jeg er tatt av banen. Jeg kommer til å være en annen næringslivsaktør enn jeg har vært, sa Røkke.Etter flere ukers taushet møtte Kjell Inge Røkke pressen for å svare på spørsmål rundt det omdiskuterte salget av fem selskaper fra Aker ASA til Aker Solutions AS.De siste dagers mediekjør har satt sine spor på fiskeren og finansmannen.- Dette er i grenseland for hva jeg takler som person, både fysisk og psykisk. Etter dette har jeg bare lyst å finne et sted der jeg kan gjøre noe annet enn å bekymre meg om jeg kommer til å ha vondt i magen i morgen, sa Røkke videre da han åpnet dagens pressekonferanse.Investoren presenterte også Familien Røkkes stiftelse, som først var tenkt offentliggjort høsten 2008. Han understreket at ambisjonen om etablering stiftelsen var den samme, selv om han ikke var "like gira akkurat nå".- For meg var det toppen av begeret i dag. Det rant over for meg, av ren oppgitthet. Jeg tok det jævlig personlig, sa Røkke.Røkke tilbakeviste påstander om pengeproblemer som årsak til salgene og at staten skal ha blitt ført bak lyset.Som kjent eier Aker 60 prosent, Staten 30 prosent og Wallenberg-sfæren 10 prosent i Aker Holding, som igjen eier 40 prosent i Aker Solutions.Røkke gikk hardt ut mot statens representant i Aker Holding-styret, og sier han har snakket med alle de andre representantene i Aker Holding-styret, og ingen av dem har oppfattet saken slik statens representant, Berit Kjøll.Kjell Inge Røkke imiterte også næringsminister Sylvia Brustad (Ap) på sin pressekonferanse onsdag. Han kom med flengende kritikk av hvordan hun har håndtert Aker-saken.- «Je» er forbanna, hermet Røkke, og sa han har problemer med å forholde seg til en næringsminister som sier «je er forbanna».

Nyheter
Børs