Røkke kraftig ut mot Brustad

Kjell Inge Røkke gikk kraftig ut mot næringsminister Sylvia Brustad (Ap) på sin pressekonferanse onsdag. Han både hermet etter og imiterte statsråden.

Kjell Inge Røkke og næringsminister Sylvia Brustad - Foto: Scanpix
Børs

En følelsesladet Røkke møtte pressen onsdag.- Dette er en dag jeg gjerne skulle vært foruten, sa Røkke da han for første gang snakket om de omstridte Aker-transaksjonene.I løpet av den flere timer lange pressekonferansen gikk Røkke ut mot statens styremedlem i Aker, Berit Kjøll, han kom med stikk mot pressen og hermet etter Brustads dialekt da han redegjorde for sitt syn og sine følelser rundt Aker-saken onsdag.Blant annet kom han med flengende kritikk av hvordan Brustad har håndtert Aker-saken.- «Je» er forbanna, hermet Røkke, og sa han har problemer med å forholde seg til en næringsminister som sier «je er forbanna».- Næringsministeren agerer som hun er administrasjon, generalforsamling og styre i Aker Solutions, fortsatte han.FullstappetDet gamle industrilokalet Månefisken ved Akerselva var fullstappet av pressefolk da Røkke ankom sin egen pressekonferanse, 20 minutter for sent.De siste ukene har det stormet rundt det delvis statseide Aker Solutions' kjøp av flere datterselskaper i Aker. De fleste har hatt meninger om transaksjonene, men fram til onsdag har Røkke selv forholdt seg taus.Etter å ha bedt fotografene sette seg ned, innledet Aker-toppen pressekonferansen på en følelsesladet måte:- De siste ukers oppmerksomhet er i grenseland for hva jeg takler som person, både fysisk og psykisk, sa Røkke.Detaljert presentasjon- Til alle som står meg nær, beklager jeg presset som de alle er blitt utsatt for, sa Røkke videre, og viste til venner, familie, forretningsfolk og andre som står Aker nær.Han la til at «ofte er veien til helvete brulagt med gode intensjoner».Deretter gikk han detaljert inn i Akers industrielle strategier.- Denne gjennomgangen vil kjede dere, for den er industriell og framtidsrettet, sa Røkke og tok fatt på en gjennomarbeidet forklaring av Aker-systemet.ProvosertUnder presentasjonen pustet Røkke dypt og sukket regelmessig, og kom til slutt med nok et følelsesladd utbrudd.- Jeg håper jeg kjeder dere noe jævlig, sa milliardæren.Deretter sparket han til journalister og analytikere som har omtalt Aker Solutions som et søppelselskap.- Det er en jævla provokasjon når noen kaller disse bedriftene med et ord som begynner på s. Det er en hån mot menneskene som er blitt håndplukket til å utvikle morgendagens løsninger, sa Røkke.Han avsluttet sin mer enn times lange innledning med å vise et multimedialt innslag med klipp fra den siste tids pressedekning. Deretter sa han at begeret fløt over onsdag morgen da det ble stilt spørsmål rundt hans intensjoner om å etablere en allmennyttig stiftelse.- Det tok jeg jævlig personlig, fastslo han. (©NTB)

Nyheter
Børs