- Røkke tjener ti milliarder på Aker-avtalen

Alle lurer på hvorfor Røkke gjorde det han gjorde. Det kan ha ti milliarder årsaker.

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen
Børs

Aker-saken har vært meget forvirrende, men det ble tidlig klart at Aker ASA hadde fått 1,4 milliarder kroner i en operasjon der Aker kvittet seg med eierandeler i selskaper med skjulte kapitalbehov.Finansavisen anslo kapitalbehovet i selskapene som ble solgt til Aker Solutions til fem milliarder kroner. Kapitalbehovet ble omtalt som en milliard-bombe.Les også: Dette vil påvirke Oslo Børs fredag - Det er ene og alene pengene. Han har på to operasjoner klart å frigi ti milliarder kroner, først med salget og så den summen han får for dette. Det er gode betingelser for han, sier redaktør for Offshore.no , Helge Keilen til TV 2.Røkke har nektet å uttale seg til noen, men han har blitt fordømt av stort sett alle- Det er vanskelig å se om Røkke noen gang vil gjenvinne det gode forholdet han hadde til politikerne. Ti milliarder er ti milliarder veldig gode begrunnelser for å la den fare, sier Keilen.Aker imøtegår uttalelsene til redaktør Keilen her

Nyheter
Næringsliv