- Salget går overraskende bra

- Vi ser for oss en ytterligere positiv utvikling for resten av året, sier NattoPharma-sjef.

Publisert 2. april 2009 kl. 15.16
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.03
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 124 ord
Illustrasjonsfoto: iStockphoto
NattoPharma har gjennomført kostnadskutt så langt i 2009, som medfører at kostnadsbasen er redusert med rundt ni millioner kroner i forhold til 2008. Full effekt av kuttene vil gjøre seg gjeldende fra om med andre kvarta, opplyser selskapet.NattoPharma vurderer løpende ytterligere kostnadsbesparelser. Den kvartalsvise "break-even" omsetningen er derigjennom redusert til rundt 10 millioner kroner.Omsetningen i første kvartal 2009 ble åtte millioner kroner, sammenlignet med 5,1 millioner kroner i første kvartal 2008. Det er særlig utviklingen i det amerikanske markedet som er positiv, heter det.- Salget går overraskende bra, på tross av finanskrise og resesjon. Vi ser for oss en ytterligere positiv utvikling for resten av året, ettersom vi forventer effekt av at vi nå har produktet vårt godkjent i EU, sier NattoPharma-sjef Thomas Christensen.