- Selg Seadrill

Rigg-selskapet til John Fredriksen får tommelen ned fra Arctic Securities. Finn ut årsaken her.

Tor Olav Trøim (t.v.) og John Fredriksen - Foto: Scanpix
Børs

Seadrill har lange kontrakter og solide motparter, og har av den grunn vært en av analytikernes favorittaksjer det siste året. Den siste måneden har aksjen levert, og steget 32,77 prosent, den siste uken er aksjen opp nesten 7 prosent.Les også: Dette vil påvirke Oslo Børs fredag- Ser man på kursutviklingen på EV-basis, så har Seadrill gjort bra, og bedre enn sammenlignbare selskaper. Hadde den fulgt utviklingen til Transocean, ville aksjen ha stått i 50, og ikke 70 kroner, sier Kjetil Garstad i Arctic Securities til Finansavisen.Han mener aksjen har nådd sitt potensial, da aksjen sluttet på 70,50 kroner i går. Aksjen har da oppnådd kursmålet til analytikeren, som anbefaler salg.Garstad mener det ikke er gitt at Petromena-investeringen er gull verdt, det faktum at Seadrill kun har har én semirigg ledig svekker deres mulighet til å tjene på høyere rater og han forventer et svakere marked for dypvannsrigger.Les hele hans analyse i Finansavisen

Nyheter
Børs