Skikkelig stygt på Wall Street

Frykten er tilbake hos investorene i USA. Det førte til en skikkelig blå-mandag for Wall Street.

En nervøs trader på New York Stock Exchange - Foto: AP
Børs

Etter ukevis med solide oppganger for børsene i USA, ble det en liten krasj-landing over dammen mandag.Alle de tre hovedindeksene fikk hard medfart, etter som frykten for nye stortap hos finanskjempene var tilbake for fullt. Finansaksjene falt mer enn de har gjort på over tre måneder.Dow Jones falt med 3,56 prosent og er nå igjen under 8.000 poeng. Fasit til slutt ble 7.841,73 poeng, mens S&P 500 ble barbert med 4,28 prosent.Teknologitunge Nasdaq endte ned 3,88 prosent. For Dow Jones endte samtlige av de 30 aksjene som inngår i indeksen ned, mens kun 20 av S&P 500-selskapene la på seg.- Det ser ut til at markedet følger finansaksjene uansett hvordan de måtte bevege seg. Det kommer nok flere nedskrivninger fremover og utfordringene på lån for bankene er langt fra over, uttalte Keith Wirtz hos Fifth Third Asset Management til Bloomberg i en kommentar etter børsdagen.Bank of America la frem gode tall mandag, men aksjen falt likevel 24 prosent grunnet større avskrivninger enn ventet.Citigroup Inc. dalte 19 prosent etter at Goldman Sachs Group Inc. uttalte at bankens tap er i ferd med å øke i et hurtig tempo. Samtidig falt også U.S. Steel Corp. og Exxon Mobil Corp. grunnet svakere priser på råvarer.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.

Nyheter
Børs