Sparer inn 1,2 milliarder på kansellering

Eitzen Chemical har kansellert fem nybygg. Dermed er investeringsbehovet redusert med nærmere 1,2 milliarder kroner.

Publisert 8. april 2009 kl. 09.11
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.10
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 92 ord
Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Selskapet Eitzen Chemical har nå kansellert fem nybygg.Dermed er investeringsbehovet redusert med nærmere 1,2 milliarder kroner eller 175 millioner dollar, melder selskapet onsdag.Verftet hvor nybyggene skulle oppføres beholder imidlertid et depositum på 7,5 millioner dollar og Eitzen Chemical må betale ytterliggere 7,5 millioner dollar innen 30. november.Selskapet venter å bokføre et tap på omtrent 10 millioner dollar i forbindelse med kanselleringen, heter det fra TDN Finans.Eitzen Chemical har også startet samtaler med långiver for å restrukturere deler av gjelden med hensyn til nedbetalninger og lånebetingelser.Selskapet har tre skip igjen på sitt nybyggsprogram.