Tandberg Data er konkurs

Tandberg Data kommer med verst tenkelig børsmelding.

CEO i Tandberg Data, Pat Clarke - Foto: Finansavisen
Børs

Det fallerte teknologi-selskapet, Tandberg Data, skriver i en børsmelding at det har meldt oppbud, og byfogden i Oslo har derfor åpnet konkurs i boet.Kilder i selskapet informerer HegnarOnline at selskapet har jobbet hardt for å finne løsning, men at kontrollen har ligget hos lånegiveren, Cyrus Capital. Det har tydeligvis ikke vært mulig for selskapet å finne en løsning med kreditoren, og da er konkurs eneste løsning.- Selskapet vil nå fotsette under ledelse av Cyrus Capital. Og den normale driften, og hverdagen for de ansatte, vil gå som normalt på mandag, sier pressetalsmann Per Bjørkum i Tandberg Data til NTB.Mislykket emisjon Tandberg Data fikk ikke inn minimumsbeløpet på 125 millioner kroner i emisjonen, og den 1. april ba selskapet børsen om å suspendere selskapets aksjer og obligasjoner fra handel. Dette var dessverre ingen aprilspøk.Aksjonærer som var uheldig nok til å handle tegningsretter, satt inntil nylig med pengene låst på sin VPS-konto, etter det HegnarOnline kjenner til.Nå har pengene forsvunnet ut av en aksjonærs konto og tegningsrettene er også forduftet.- VPS kontoen nå er tømt. Tegningsrettene er forsvunnet fra VPS-kontoen. Men pengene er sporløst forsvunnet. Jeg har ikke fått tilbakeført pengene jeg betalte for tegningsrettene, sier en fortvilt aksjonær til HegnarOnline.

Nyheter
Børs