Til himmels på morgen-dagens nyheter og tall

Funcom-aksjen stjal de store overskriftene i dag, mens Røkkes Aker Solutions steg markert. Børsen sluttet dessverre i rødt i dag.

Publisert 6. april 2009 kl. 17.52
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.08
Lesetid: 3 minutter
Artikkellengde er 738 ord
Foto: Scanpix
Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,53 prosent til 231,61 mandag. Dette etter å ha tilbrakt store deler av dagen i pluss. Høyeste notering var på 239,96. Det ble omsatt verdipapirer for 4 milliarder kroner på Oslo Børs, og for hver sjette aksje som steg i verdi, falt åtte aksjer tilbake. Det var to viktige saker som drev Funcom-aksjen i dag: Xfire-tall og morgendagens presentasjon.Xfire - Den positive utviklingen på X Fire skyldes antagelig tre ting: 1. X Fire kjører en konkurranse for sine brukere i perioden 2 - 16 apr. 2. Funcom åpnet for gratis testing av AoC 1. april hvor spillere kan teste det i en uke 3. Funcom har nylig halvert prisen på AoC klienten (boksen med 1 mnd spillerettighet), sa Fredrik Thoresen i DnB NOR Markets til HegnarOnline tidligere i dag om målingen gjennomført av Xfire. Denne er en indikasjon på antall spillere av Age of ConanTSW-mystikk I morgen klokken 15 vil verdens presse få presentere det hemmelige innholdet fra Game Developers Conference.- Det vil ikke være noen kommenterer om hverken kostnader eller lanseringsdato i morgen. Det er kun en gjennomgang av spillkonseptet til The Secret World. Utover dette, er det ingenting vi vil anse som kurssensitivt, sa Funcoms CFO Olav Sandnes til HegnarOnline tidligere i dag.Det la tydeligvis ikke Funcom-aksjonærer vekt på, og sendte aksjen opp utrolige 42,52 prosent til 6 kroner. Mandag hentet Aker Solutions inn noe av fallet fra slutten av forrige uke. Den endte opp 5,41 prosent til 37,05 kroner.- Aksjen fikk seg en skikkelig smell på fredag, og at det nå kommer en liten korreksjon er nok bare naturlig. Ikke minst med tanke på at markedet generelt er opp, sa en analytiker til Reuters.Søndag gikk det frem at Nærings- og handelsminister Sylvia Brustad av prosessen rundt transaksjonene der Aker Solutions kjøper eiendeler fra Aker for rundt to milliarder kroner. Foruten Funcoms himmelferd, steg Copenica tilsynelatende 20 prosent til 18 kroner på relativt lav omsetning. Etter stengetid kom det en uvant melding fra Oslo Børs: - Oslo Børs har bestemt at den siste handelen i Copenica ikke skal bli akseptert, het det i meldingen. Copenica endte da på 16 kroner. Årsaken skal være Norex Member Rules section 4.6.3.Nexus steg 8,93 prosent til 3,05 kroner, mens Belships hoppet 8,15 prosent til 6,90 kroner.Nio Security fortsetter å falle, selv uten Vollvik på eiersiden. Aksjen endte ned 26,2 prosent til 48 øre. Hurtigruten falt 16,9 prosent til 1,33 kroner etter at selskapet meldte at det kjøper tilbake egne obligasjoner pålydende 102 millioner kroner. StatoilHydro steg 0,08 prosent til 121,50 kroner. Et fat nordsjøolje med leveranse i mai ble ved stengetid omsatt på 51,87 dollar, ned 3 prosent i dag.Yara-aksjen falt 2,65 prosent til 147 kroner, Seadrill falt 2,01 prosent til 68,10 kroner, mens Norsk Hydro falt 2,04 prosent til 26,35 kroner. På onsdag får vi norske inflasjonstall for mars. Vi tror kjerneinflasjonen, målt ved KPI-JAE, vil falle fra 3,0 prosent i februar til 2,7 prosent i mars. Konsensusoppfatningen er et noe mindre fall, til 2,8 prosent. (...)På onsdag får vi også referat fra det forrige rentemøtet til den amerikanske sentralbanken, der man blant annet bestemte seg for å trykke penger for å kjøpe statsobligasjoner til en verdi av USD 300 mrd, skriver Bjørn Erik Orskaug i DnB NOR Markets i meglerhusets morgenrapport.Hver dag får du vite dagens viktigste finansielle begivenheter ved å klikke på ""-knappen, øverst til høyre på HegnarOnlines forside. I tillegg har HegnarOnline en komplett oversikt over Norges og verdens viktigste begivenheter på . På vår Economic Calender får du sist periodes tall, forventninger og de faktiske tallene, samt forklaringer av hva makrotallene betyr.- På torsdag, når nordmenn flest har tatt seg påskeferie, møtes Bank of England til rentemøte. Her ventes det ingen endring i rentenivået, på 0,5 prosent. Mer interessant blir det å se om sentralbanken vil finjustere sine kvantitative lettelser (som i første omgang har blitt satt til GBP 75 mrd.), skriver Orskaug.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .