Tre kjøp - en hold - to selg

Analytiker John Olaisen i Carnegie forteller om pessimisme, tre aksjer du bør vurdere å skaffe deg og to du bør selge.

Ivrige råvaretradere (Illustrasjonsbilde) - Foto: AP
Børs

Pessimismen rundt oljeservice har økt betraktelig i Carnegie, og særlig tøft blir det i seismikkbransjen, mener meglerhuset i en rapport som kom ut i går, skriver Finansavisen torsdag.- Vi har nå senket forventninger til de to viktigste driverne for seismikkbransjen; oljeprisen og hvor mye oljeselskapene vil bruke på leting og produksjon (E&P) i 2010, forklarer Olaisen.Olaisen har derimot tro på seismikk og da spesielt TGS Nopec.- TGS er førstevalget vårt i seismikk. Vi tror det negative resultatvarselet for første kvartal var en engangshendelse, og ikke et varsel om hva som vil komme. Selskapet prises også på svært attraktive multipler, forteller Olaisen.Her er Carnegies anbefalinger:Kjøp: TGS Nopec, ODIM, SeabirdHold: EMGSSelg: CGG Veritas, PGS

Nyheter
Børs