Uenige om oppkjøp i Aker Solutions

Mens KrF mener staten bør vurdere å kjøpe seg opp i Aker Solutions, mener Venstre staten burde selge seg ned.

Foto: Scanpix
Børs

- Regjeringen bør se seg om etter kjøpere som ønsker å operere like langsiktig for å trygge arbeidsplassene. Staten bør overhodet ikke kjøpe seg ytterligere opp. Det ville være å la seg skremme av Kjell Inge Røkke en gang til, sier Venstre-leder Lars Sponheim til NTB.Venstre går til valg på et regjeringssamarbeid med Høyre og KrF, men i dette spørsmålet skiller sentrumskameratene lag.- Jeg sier ikke at vi skal, men staten bør vurdere å kjøpe seg opp i Aker Solutions, for å få større innflytelse i selskapet, sier Knut Arild Hareide i KrF til Dagsavisen.Hareide viser til at Røkke under sin pressekonferanse onsdag, antydet at han kunne komme til å selge deler av Aker Solutions til utlandet.- Jeg tror han vurderer å selge seg ut. Brustad har spilt så høyt hun kunne, nå gjør han det samme, sier Hareide. (©NTB)

Nyheter
Børs