- Utsiktene for aksjen er dårlige

Nordea Markets har tatt opp dekning på børs-lokomotivet og klasker til på direkten med en salgs-anbefaling. Også et annet meglerhus er skeptisk til Yara.

Publisert 1. april 2009 kl. 13.15
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.00
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 194 ord
Yara Fullgjødsel på trappa til Oslo Børs - Foto: Scanpix
Meglerhuset Nordea Markets har nå tatt opp dekning på Yara International. De mener man bør selge aksjen, og kursmålet er satt til 130 kroner.Aksjen omsettes onsdag til 143,50, ned 2,55 prosent.- På kort sikt ser vi fallende gjødselspriser, fortsatt svak etterspørsel vil trolig føre til en svak rapport for andre kvartal med ytterligere nedskrivninger og mulige produksjonskutt for å bygge ned høye lager, heter det blant annet i den ferske analysen fra DnB NOR Markets som TDN Finans refererer til.Analytiker Morten Normann skriver at selskapets utsikter på kort og mellomlang sikt er langt fra gode.- På kort sikt ser vi fallende gjødselspriser, fortsatt svak etterspørsel vil trolig føre til en svak rapport for andre kvartal med ytterligere nedskrivninger og mulige produksjonskutt for å bygge ned høye lager", skriver analytikeren.SEB Enskilda har samtidig nedjustert sin anbefaling på Yara fra kjøp til hold. Kursmålet tas ned fra 185 til 150 kroner.- Med få signaler til et oppsving i etterspørsel, mener vi at den kortsiktige risikoen i Yara har økt. Selskapet har fortsatt en attraktiv posisjon på lengre sikt, og vi venter en sterkere markedsutvikling fra andre halvår 2009, skriver analytiker Sjur Malm i en oppdatering tirsdag.