Vil redusere årlige kostnader med 400 mill.

EDB Business Partner presenterer dårligere tall for første kvartal enn ventet. Nå vil selskapet redusere de årlige kostnadene med 400 millioner.

Børs

EDB Business Partner melder om et driftsresultat før goodwillavskrivninger (EBITA) på 135 millioner kroner i første kvartal 2009, mot et resultat på 182 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans var det ventet et EBITA-resultat på 162 millioner kroner.Resultat før skatt ble på 64 millioner kroner mot ventet 81 millioner kroner. Resultat før skatt i samme periode i fjor var på 98 millioner.Selskapets driftsinntekter ble på 1.936 millioner kroner, der det var ventet 1.945 millioner kroner.- Vi er ikke fornøyde med resultatutviklingen og en forverret markedssituasjon gjør at vi har iverksatt et forbedringsprogram. Blant annet vil vi gjennom dette programmet redusere de årlige kostnadene med 400 millioner kroner, hvorav personalrelaterte kostnader utgjør 150 millioner, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB, ifølge en melding.Les rapporten og presentasjonen herSe sendingen LIVE her

Nyheter
Børs