Vil ut av synkende skip

- Forvalterne ønsker mer fleksibilitet, slik at de kan komme seg ut av papirer de ser på som "sinking ships", sier megler

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

Kommuner, banker og pensjonskasser har plassert nærmere en halv milliard i lån til et obligasjonsselskap (Obligasjonsforetak V) som ble etablert av First Securities. Forvalterne ber nå om lov til å ta mer risiko, skriver DN- Forvalterne ønsker mer fleksibilitet, slik at de kan komme seg ut av papirer de ser på som "sinking ships", sier megler Knut Kobberstad i First Securities.Uten endringer er det ikke mulig å forvalte kredittporteføljen, fremgår det av et brev fra Norsk Tillitsmann til obligasjonseierne.- Spreadene er i dag langt høyere enn man forutså da mandatet ble utformet i 2006. Hvis forvalterne ønsket å bytte ut et solid ratet papir med et like godt ratet papir, så er spreadene større enn mandatet tillater. Dermed sitter vi igjen med en statisk portefølje der forvalterne ikke får gjort noe som helst, sier Kobberstad.

Nyheter
Børs