Wall Street med gassen i bånn

Aksjene steg i USA etter Ford leverte gode tall.

En glad trader på NYSE - Foto: AP
Børs

Dow Jones steg 1,5 prosent til 8.076, mens den brede S&P 500 steg 1,68 prosent til 866, så stiger teknologi-indeksen Nasdaq 2,55 prosent til 1.694.Ford Den amerikanske bilprodusenten Ford Motor hadde et nettotap på 1,4 milliarder dollar, eller 9 milliarder kroner, første kvartal i år, ifølge NTB.Samme kvartal i fjor hadde selskapet en nettogevinst på 70 millioner dollar, eller 460 millioner kroner. Omsetningen i første kvartal i år sank til 24,8 milliarder dollar.Ford Motor har takket nei til statlig støtte, slik konkurrentene GM og Chrysler Group har fått. Selv om bilindustrien nå befinner seg på et bunnivå, regner ikke konsernledelsen i Ford med at de vil trenge statlig støtte i framtiden heller. Men det vil ta om lag to år før konsernet igjen blir lønnsomt, sier konsernsjef Alan Mulally til TV-kanalen CNBC.Aksjemarkedet likte det de så, og sendte Ford-aksjen opp 11,36 prosent.Makro Tall viser at ordreinngangen for varige goder i USA falt 0,8 prosent i mars, mot ventet 1,5 prosent. Eksklusive transport var nedgangen på 0,6 prosent, mens det her var ventet en nedgang på 1,2 prosent.Olje Et fat nordsjøolje med leveranse i juni omsettes for 51,70 dollar per fat, opp 3,17 prosent. Oljeserviceindeksen (OSX) steg 5,91 prosent, mens oljeindeksen (XOI) steg 3,03 prosent.

Nyheter
Børs