Årets desidert verste aksjer

Hittil i år har Oslo Børs som helhet styrket seg med rundt 20 prosent. Men har du sittet lastet med følgende aksjer har du nok likevel revet deg i håret av frustrasjon.

Foto: iStockphoto
Børs

I likhet med børser over hele verden så har også Oslo Børs lagt pent på seg siden 2009 tok til.Ifølge Oslo Børs sine egne nettsider har OSEAX-indeksen steget med 22,28 prosent så langt i år, og flere aksjer har fått seg solide oppturer.Men enkelte aksjer har sunket enda dypere ned i gjørmen, og har du sittet med følgende papirer har du fått et par ekstra grå hår siden 1. januar.- Nexus Floating Production - har falt 87,63 prosent så langt i år- Oceanteam - har falt 85,50 prosent så langt i år- Artumas Group - har falt 70,40 prosent i år- Eitzen Chemical - har falt 63,93 prosent så langt i år- Hurtigruten - har falt 58,98 prosent så langt i årDe to førstnevnte aksjene har likevel revansjert seg noe den siste uken, og er opp henholdsvis 17,50 prosent og 24,10 prosent de siste sju dager.På Oslo Axess er det Aqua Bio Technology som har falt mest, med en nedgang på 93,75 prosent så langt i år. Ability Drilling har dalt 85,22 prosent.Når det gjelder selskapet Nexus Floating Production sliter de voldsomt med sine gjeldsbetingelser, og dette er mye av grunnen til nedgangen. Selskapet har uttalt at de trenger ny finansiering for å fullføre sine vekstplaner, finansiering som i dagens marked er meget vanskelig å få.Også kabelleggingsselskapet Oceanteam er i store pengeproblemer, og meldte blant annet den 23. april at de trenger 30 millioner euro i ny likviditet.Artumas Group sliter også med finansiering og falt kraftig etter meldingen i mai om at selskapet først planlegger å hente mellom 20 og 30 millioner dollar i en rettet emisjon som skal være tegnet innen 10. juni, for deretter å hente inn ytterligere 10 millioner dollar i en påfølgende emisjon hvor alle aksjonærene før konverteringen får være med.

Nyheter
Børs