Finansinspektionen i Sverige er i ferd med å avslutte granskingen av påstått råsalg av spareprodukter. Dersom det viser seg at Acta har brutt verdipapirhandelloven i Sverige, er det opp til Kredittilsynet å iverksette sanksjoner, melder Dagens Næringsliv.Den sterkeste sanksjonen vil være å innskrenke konsesjonen slik at Acta ikke lenger får drive investeringsrådgivning i Sverige.- Kredittilsynet vil i samråd med Finansinspektionen ta stilling til den videre prosessen når rapporten foreligger, sier seksjonssjef Geir Holen i Kredittilsynet til DN.Finansinspektionen i Sverige har registrert 74 klager på Acta det siste halve året, i hovedsak knyttet til selskapets rådgivning overfor sine kunder. For en drøy uke siden fikk Acta Kapitalforvaltning sterk kritikk av Kredittilsynet, som mener kundene har fått altfor dårlig informasjon om spareproduktene selskapet har solgt. (©NTB)