Sensex-børsen i India steg 10,7 prosent mandag morgen, etter en sittende koalisjonen vant 260 av 541 seter i helgens parlamentsvalg. Handelen ble stengt før tiden mandag, etter den fenomenale oppgangen.Det regjerende Kongresspartiet har vunnet en overraskende klar seier i parlamentsvalget i India, ifølge NTB.Mange har nå stor tro på at India skal få en stabil regjering som kan føre landet gjennom økonomiske nedgangstider og håndtere det vanskelige forholdet til Pakistan.- Indias folk har talt, og de har talt med stor tydelighet, erklærte statsminister Manmohan Singh og takket for det han kalte et «massivt mandat», ifølge nyhetsbyrået.Observatører hadde på forhånd spådd et uklart mandat etter det én måned lange valget, men etter lørdagens prognoser å dømme får Kongresspartiet 261 av de 543 plassene i nasjonalforsamlingens andrekammer Lok Sabha.- Når alt kommer til alt, vet India hva som er bra for dem, og de velger alltid rett, sa partilederen Sonia Gandhi.