Ved børsåpningen pekte pilen ned på Oslo Børs, men pessimisme har blitt erstattet med optimisme. Ved lunsjtider har hovedindeksen gått opp 0,12 prosent og står dermed i 275,96 poeng. Det er så langt omsatt aksjer for 1,4 milliarder kroner.Et fat Nordsjøolje, med levering i juli, omsettes nå for 56,68 dollar, opp 1,25 prosent.Petromenas tre rigger, Petrorig I, II og II har søkt om Chapter 11 i USA, ifølge Reuters. Hver enhet hadde eiendeler opp til 500 millioner dollar og krav opp til 500 millioner dollar, ifølge nyhetsbyrået. En av de største kreditorene, er John Fredriksens Seadrill, som kjøpte rabatterte obligasjoner for omtrent en måned siden.- For at Seadrill skal få dekket sin investering, da må Sembcorp selge Petrorigg 1 for minst 226 millioner dollar. Alt ut over dette, vil da gå til obligasjonseierne. Det kan godt tenkes at John Fredriksen kan tjene milliarder kroner på Petromena-dealen, da Petrorig 1 er priset til 450 millioner dollar. Seadrill vil med en slik salgsum sitte igjen med 180 millioner dollar og Petrorig 2, sa en analytiker til HegnarOnline 29 april.Seadrill eier 80 prosent av obligasjonslånet til Petrorigg I og II. - Fredriksen kommer til å tjene milliarder på denne dealen, sa en person meget nært situasjonen til HegnarOnline i forkant av nyhetene om Chapter 11. Seadrill faller i dag 0,63 prosent. I Petromena, som er notert på Oslo Axess, er det innført børspause etter et kursfall på 19,15 prosent.Farimex, kjent gjennom sine angrep på Telenors investeringer i det russiske mobilselskapet VimpelCom, står også bak en undersøkelse som den ukrainske Anti-Monopol Komiteen (AMC) har startet av Telenor og Kyivstar.Farimex hevder at Telenor, Kyivstar og Storm bryter ukrainsk konkuranslovgivning gjennom aksjonæravtalen for Kyivstar og ved at Telenor skal ha hindret konkuranse i Ukraina gjennom å ha forsinket VimpelComs oppkjøp av URS WellCom (URS). Telenor-aksjen er ned 0,51 prosent.Aker Solutions har i samarbeid med Saipem sikret seg to store kontrakter med Agip KCO for arbeid med sammenstilling i fase 1 av Kashagan-feltet i det Kaspiske hav. Kontraktsverdien for Aker Solutions' andel av de to kontraktene er på 1,6 milliarder dollar, eller drøye 10 milliarder kroner.Hoveddelen av kontrakten vil ferdigstilles innen utgangen av 2011, mens videre støtte til oppstart vil fortsette i 2012. Aker Solutions-aksjen klatrer 8,02 prosent.Merck trekker budet på Medicult, fordi aksepter ikke nådde 90 prosent, kommer det frem i en melding fra Medicult mandag. Merck KGAA bød 13,5 kroner per aksje på Medicult 23. februar 2009. Dette tilsvarte en budpremie på 27,3 prosent. Betalingen skulle være kontant og budet var støttet av styret. Medicult-aksjen stuper i dag 23,70 prosent.Sepå web-TV.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .