I Frankrike gikk CAC 40-indeksen opp 2,41 prosent, den tyske DAX-indeksen la på seg 2,42 prosent mens FTSE 100-indeksen i UK klatret 2,26 prosent.En høyere oljepris sendte flere energirelaterte aksjer opp på vinnerlisten. Det var også en god dag for en rekke bankaksjer.Fagfolk ved det økonomiske forskningsinstituttet DIW tror at Tysklands brutto innlandsprodukt BIP vil falle med bare 0,5 prosent dette kvartalet, etter å ha rast med hele 3,8 prosent i de tre første månedene av 2009.De fleste tyske økonomer hadde forutsagt et fall i BIP på 1 prosent i perioden april-juni. DIW tror nå at dette var for pessimistisk, men advarer samtidig om at det ennå ikke er noen tegn til virkelig oppgang i økonomien.Lyspunktene er først og fremst en styrket ordreinngang til tysk industri fra utlandet. De nye bestillingene kommer først og fremst bilfabrikkene, maskinbyggerne og den kjemiske industrien til gode, blir det sagt.Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .Her finner du Her finner du alle ..