Jonassen venter videre oppgang

Bengt Jonassen i RS Platou Markets venter at børsoppgangen skal fortsette mot sommeren.

Publisert 11. mai 2009 kl. 05.58
Oppdatert 15. des. 2013 klokken 16.59
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 210 ord
Bengt Jonassen - Foto: Finansavisen

Oslo Børs steg sist uke hele 12,48 prosent, og mange spør seg nå om oppgangen er over. Bengt Jonassen i RS Platou Markets skriver i dag i Finansavisen at han venter at oppgangen skal fortsette.- Spørsmålet nå er om nok er nok, eller om Oslo Børs har mer å gå på. Vi ser helt klart risiko for kortsiktige tilbakeslag i tiden fremover, men vil fortsatt argumentere for at hovedtrenden på Oslo Børs vil være positiv ut over våren. Årsaken til dette er at veksten i verden går fra å være fryktelig ille til mindre ille samtidig som at prisingen på Oslo Børs og i internasjonale markeder ikke er avskrekkende, skriver han.Jonassen argumenterer i sin kommentar i Finansavisen for at Oslo Børs fortsatt er billig.- Når inntjeningen er lav og fremtidig inntjening er usikker, tror vi det er fornuftig å se på prising i forhold til bokførte verdier. Oslo Børs prises nå 30 prosent over de bokførte verdiene og S&P 500 50 prosent over de bokførte verdiene. Sett i forhold til historisk gjennomsnittlig prising er dette lavt, og dersom verdensøkonomien er i bedring, vil inntjeningen fremover bli bedre og således underbygge de bokførte verdiene, skriver han.I porteføljen hans i avisen bytter han ut Acergy og StatoilHydro med Noreco og DnB NOR.