Dow Jones-indeksen endte ned 1,54 prosent til 8.292, S&P 500 falt 1,68 prosent til 888, mens Nasdaq falt 1,89 prosent til 1.695.Teknologi-indeksen falt hardt, da IT-giganten Microsoft falt 2,75 prosent. Fallet kommer etter at Obama sa at selskaper som Microsoft, Caterpillar og GE kommer til å føle et skattemessig press om å ansette amerikanere, isteden for å sende arbeidsplassene til Asia. Caterpillar-aksjen endte ned 4,72 prosent, mens GE endte ned 3,85 prosent.
Olje
Et fat nordsjøolje med leveranse i juli omsettes tordag for 60,13 dollar. Dette etter tallene fra Department of Energy for de amerikanske oljelagrene viste større trekk enn ventet.- Den helhetlige oppfatningen av lagertallene er bullish, men vi hadde foretrukket å se trekket som følge av større salg, og ikke som føge av mindre import. Det er ikke så lett å bli imponert over lav import, når vi vet at det fortsatt er en hel del flytende oljelager som skal inn i fremtidige importtall, skriver Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets i en rapport etter tallene. Kjus påpeker at bensinetterspørselen steg med 0,3 millioner fat per dag til 9,2 millioner fpd.Oljeserviceindeksen (OSX) falt 4,04 prosent, mens oljeindeksen (XOI) endte ned 2,23 prosent.Exxon Mobil falt 1,75 prosent, PetroChina endte ned 1,54 prosent, Petrobras falt 2,64 prosent, mens vår egen StatoilHydro sist ble handlet til 19,87 dollar per aksje.Dette tilsvarer 126,77 kroner. StatoilHydro-aksjen, Oslo Børs' uten tvil største selskap, ble sist handlet for 131,50 kroner. Alt tyder da på et kraftig fall fra start i morgen tidlig på Oslo Børs. StatoilHydro ligger da an til å falle 3,6 prosent fra start i morgen!