Petromena suspenderes

Petromena suspenderes fra Oslo Axess. (Oppdatert)

Berge Gerdt Larsen - Foto: Finansavisen
Børs

Klokken 12.59 ble det kjent at Petromena suspenderes fra handelen på Oslo Axess. Aksjen ble sist handlet for 0,29 kroner.For ti dager siden kunne vi lese at Petromenas tre rigger, Petrorig I, II og II har søkt om Chapter 11 i USA. Dette er en form for konkursbeskyttelse.Hver enhet hadde eiendeler opp til 500 millioner dollar og krav opp til 500 millioner dollar, ifølge nyhetsbyrået. En av de største kreditorene, er John Fredriksens Seadrill, som kjøpte rabatterte obligasjoner for omtrent en måned siden.På Petromenas kvartalspresentasjon langet Petronena-sjef Lars Moldestad ut mot obligasjonseierne. Han anklager sine kreditorer for å søke rask avkastning på sin investering, ifølge Finansavisen. Dette er et tilslørt stikk mot John Fredriksen, som nylig kjøpte et obligasjonslån pålydende 1,6 milliarder kroner for 1,1 milliarder kroner.Ifølge personer nær situasjonen, ligger John Fredriksen an til å tjene "flere milliarder" på sin investering i Petromena.I første kvartal 2009 omsatte Oslo Axess-noterte Petromena for 21,3 millioner dollar, mot 14 millioner dollar for et år siden. Selskapet fikk et negativt driftsresultat på 10,8 millioner dollar, mot et positivt driftsresultat på 1,0 million dollar året før. Resultat før skatt landet på minus 46,4 millioner dollar, mot et negativt resultat på 31,2 millioner dollar i første kvartal 2008.Nettoresultatet endte på minus 46,4 millioner dollar, mot et negativt resultat på 31,2 millioner dollar for et år siden.

Nyheter
Børs