Ifølge en børsmelding vil REC sikre seg langsiktig finansiering gjennom en emisjon på 4 milliarder kroner. Tegningsrettene vil, når emisjonen er klar, bli notert på Oslo Børs.I tillegg kommer også utstedelse av et obligasjonslån på 3 - 5 milliarder kroner. Totalt er det altså snakk om at REC blir tilført 7 - 9 milliarder kroner i ny egenkapital og lån.REC-aksjen reagerer opp på nyheten og stiger 12,71 prosent til 72,80 kroner.- REC-aksjen henger fortsatt igjen sammenlignet med peers, så aksjen skal stige enda rundt tjue prosent før den har nådd opp til de andre solenergiaksjene, sier analytiker Viktor Jakobsen i SEB Enskilda til TDN Finans tirsdag.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på aksjen og har satt kursmål til 120 kroner. Det betyr i klartekst at SEB Enskilda mener aksjen har en potensiell oppside på 65 prosent.