Det ble oppgang for Oslo Børs tirsdag, men langt mindre enn det det så ut til tidligere på dagen.Hovedindeksen sluttet opp 1,36 prosent til 285,61, men rundt klokken 12.30 var den oppe i 289,18. Sluttnoteringen holdt likevel til årsbeste for Oslo Børs.Ferske tall fra USA, som viste at, var med på å kjøle ned temperaturen på Oslo Børs mot slutten av dagen. Man har nå en sesongjustert årstakt i USA på 458.000 enheter, mens det ifølge Bloomberg ventet at antallet igangsatte boliger ville vise en årstakt på 520.000 enheterStatoilHydro endte opp 0,15 prosent til 137,50 kroner. Oljeprisen, som var opp tidligere på dagen, snudde etter hvert ned.Brent for levering i juli omsettes for 57,89 dollar fatet, ned 1,03 prosent eller 0,60 dollar. WTI-oljen har vært oppe i 60,97 dollar i løpet av dagen, men ligger nå på 59,10 dollar, ned 0,76 prosent.De tre store børsvinnerne ble Aker Seafoods, Oslo Axess-aksjen Ability Drilling og AGR Group, som steg henholdsvis 28,87 prosent, 23,68 prosent og 22,50 prosent.REC endte opp 14,73 prosent til 74 kroner.Det ble omsatt grunnfondsbevis og aksjer på Oslo børs for 9,27 milliarder kroner.Børsene i USA startet ned, men i skrivende stund er Dow Jones opp 0,22 prosent til 8.522,64 poeng. Absolutt alle de viktige børs-indeksene i Europa er i blått.Tidligere på dagen kom det tall som viste at norsk økonomi er i resesjon. Ifølge SSB, som viser til foreløpige sesongjusterte tall, falt bruttonasjonalproduktet (BNP) for Fastlands-Norge klart for andre kvartal på rad.Fallet i 1. kvartal 2009 var på 1,0 prosent, mens nedgangen i 4. kvartal 2008 er revidert fra 0,2 prosent til 0,8 prosent siden forrige publisering.De ferske tallene betyr at det mest sannsynlig er - Vi heller vel mot at det blir nok et kutt fra Norges Bank, men vi er litt usikre. Kronen er litt for svak i forhold til det vi trodde den skulle være på nåværende tidspunkt, og akkurat det får oss til å sette et lite spørsmålstegn ved dette, sa Katrine G. Boye, analytiker i Nordea Markets, til HegnarOnline tirsdag.Nordea ser for seg en rentebunn på 1,25 prosent, og mener derfor at Gjedrems neste kutt, som etter all sannsynlighet blir på 0,25 prosent, kan bli hans siste i denne omgang.På toppen av vinnerlisten på Oslo Børs til slutt tirsdag havnet tolv aksjer helt i tet som steg over ti prosent.De store vinnerne ble som nevnt selskapene Aker Seafood, Oslo Axess-aksjen Ability Drilling og AGR Group, alle med oppganger over 22 prosent. Det har i løpet av dagen ikke kommet nyheter fra noen av selskapene som forklarer oppgangen.Aker Seafood sluttet på 7,99 kroner, Ability Drilling på 0,47 kroner mens AGR Group sist ble omsatt for 9,80 kroner.Dagens store samtaleemne ble REC, som endte opp 14,73 prosent til 74 kroner. Selskapet slapp i dag nyheten om at en ny , og markedet reagerte med å sende aksjen solid opp.Ifølge en børsmelding vil selskapet sikre seg langsiktig finansiering gjennom en emisjon på 4 milliarder kroner. Tegningsrettene vil, når emisjonen er klar, bli notert på Oslo Børs.I tillegg kommer også utstedelse av et obligasjonslån på 3 - 5 milliarder kroner. Totalt er det altså snakk om at REC blir tilført 7 - 9 milliarder kroner i ny egenkapital og lån.Nyheten ble godt mottatt av markedet, så vel som hos analytikerne.- Dette er storslagent. REC har nå eliminert alle umiddelbare finansieringsbehov, og har rom for ytterligere ekspansjon. Det er dette aksjemarkedet har håpet, de får en enda sterkere løsning på sine finansielle utfordringer, sier Einar Strømstad i First Securities til Reuters tirsdag.Flere meglerhus svarte med å ta opp sitt kursmål på REC etter nyheten.S&P Equity Research meldte at de justerer opp sitt kursmål på REC-aksjen fra 75 kroner til 82 kroner, mens analytiker Micahel McNamara i Jefferies høyner kursmålet på aksjen fra 75 til 90 kroner. Han beholder samtidig kjøp-anbefaling på aksjen.Tilbake til øvirge selskaper på dagens vinnerliste; Aker BioMarine la på seg 16,67 prosent til 7,00 kroner, Seabird Exploration endte o mens Schibsted la på seg 12,379 prosent til 66,30 kroner.Sandnes Sparebank, Nexus, Oslo Axess-aksjen NattoPharma og Birdstep steg også over ti prosent tirsdag, mens Algeta forsatte den eventyrlige oppgangen og la på seg ytterligere 7,56 prosent. Aksjen er nå opp 142 prosent siste tre måneder.Blant de store og mest omsatt aksjene foruten REC ble det mest oppgang for , og for Seadrill endte opp 3,33 prosent til 83,70 kroner.Blant taperaksjene til slutt endte blant annet Oslo Axess-aksjen Thin Film, som tirsdag. Den toppet imidlertid til slutt listen over de sistnevnte med en nedgang på 10,70 prosent til 0,75 kroner.ITX-aksjen dalte 7,30 prosent til 2,92 kroner, Petrolia Drilling slanket seg med 5,08 prosent mens Northern Offshore samt Oslo Axess-aksjene Ability Drilling og SCAN Geophysical også endte i rødt-Blant de mest omsatt og store aksjene ble det kun nedgang for Golden Ocean, som gikk ned 1,44 prosent til 6,16 kroner.Goldman Sachs uttalte i løpet av dagen at de ser for seg en oljepris på 55 dollar fatet i andre halvår 2009. For året totalt vil snittprisen ligge på 50 dollar fatet tror meglerhuset.Snittprisen i 2010 kommer til å ligge på 70 dollar fatet, melder Bloomberg tirsdag.- Råoljeprisene vil trolig trende høyere gjennom andre halvår 2009 og 2010. Det er oppsiderisiko for anslagene, skriver Goldman Sachs i notatet tirsdag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .